Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

O Dana White δεν αναγνωρίζει τον Makhachev ως τον καλύτερο μαχητή


Σύμφωνα με τα επίσημα rankings, τόσο του UFC, όσο και μεγάλων ειδησεογραφικών site, όπως το ESPN, undisputed πρωταθλητής της lightweight κατηγορίας είναι ο καλύτερος pound for pound μαχητής στον κόσμο. Ο CEO του UFC, Dana White, έχει διαφορετική άποψη όμως.

Αρχικά, o Islam Makhachev μετά την επικράτηση επί του Alexander Volkanovski για δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 2023 ανέβηκε στο νούμερο 1 της pound for pound κατάταξης, όπου μοιραζόταν τη θέση με τον θρυλικό Jon Jones μετά την επικράτηση του δεύτερου επί του Ciryl Gane και την κατάκτηση της Heavyweight ζώνης μετά από αποχή τριών ετών. Όμως ο Jones έπεσε στη δεύτερη θέση μετά τον τραυματισμό του και την απόσυρση από τον αγώνα με τον Stipe Miocic, σε συνδυασμό με τη δημιουργία Interim Heavyweight Title τον οποίο κατέκτησε τον Νοεμβρίου του 2023 ο Tom Aspinal, που σημαίνει πως πλέον δεν θεωρείται undisputed champion.

Ο Islam Makhachev το περασμένο Σάββατο νίκησε και τον Dustin Poirier εδραιώνοντας ισχυρότερα το όνομα του στον άτυπο τίτλο του καλύτερου μαχητή στον κόσμο. Ο γνωστός σε όλους μας Dana White, όμως, έχει διαφορετική άποψη και σε μια μάλλον υποτιμητική δήλωση προς το προσώπου του Νταγκεστάνου μαχητή, επέλεξε τον Jon Jones ως τον καλύτερο μαχητή αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Ο Jon Jones δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα, ποτέ. Έχει πολεμήσει όλους τους πιο σκληρούς τύπους στον κόσμο, και όταν σκέφτεστε τι πραγματικά σημαίνουν οι κατατάξεις pound-for-pound — ανέβηκε στα βαρέα βάρη και κατέστρεψε τον καλύτερο τύπο στον κόσμο. Όσο ο Jon Jones εξακολουθεί να αγωνίζεται, να είναι ενεργός και στις κατατάξεις, κανένας άλλος δεν είναι ο καλύτερος pound-for-pound μαχητής στον κόσμο».

Ο Dana White, δικαίως, έχει δείξει υπερβολική αγάπη προς το προσώπου το Jon Jones, κάνοντας ακόμη και ενέργειες για να αλλάξει σε No Contest τη μοναδική του ήττα. Ο Jon Jones είναι στα σίγουρα ο καλύτερος μαχητής όλων των εποχών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως το ίδιο ισχύει και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. O Jones έχει να αγωνιστεί από τον Μάρτιο του 2023 και έχει μόλις μία νίκη τα τελευταία 4.5 χρόνια και όχι απέναντι στον καλύτερο (πέραν του εαυτού του) της κατηγορίας. Απ' την άλλη ο Islam Makhachev, πλέον θεωρείται ο πιο πετυχημένος μαχητής της lightweight κατηγορίας, τρέχει το τρίτο μεγαλύτερο σερί νικών με 14 και μόλις 2 πίσω απ' τον θρυλικό Anderson Silvaκαι σίγουρα είναι πιο ενεργός έχοντας σχεδόν καθαρίσει την κατηγορία του.

Χωρίς καμία υποτίμηση προς το προσώπου τον Jon Jones, του καλύτερου μαχητή όλων των εποχών, η κατάταξη pound for pound δεν είναι τιμητική, αλλά μια δίκαια κατάταξη για την δεδομένη στιγμή και ο Islam Makhachev δικαίως φιγουράρει στην πρώτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου