Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

ΣΟΚ στο UFC με τον Muhammad Mokaev


O Muhammad Mokaev στο χθεσινό event, το UFC 304, αγωνιζόταν απέναντι στον Manel Kape, σε έναν αγώνα που ήταν title eliminator, δηλαδή ο νικητής θα ήταν ο επόμενος αντίπαλος του πρωταθλητή Alexandre Pantoja.

Οι δύο μαχητές είχαν υποσχεθεί έναν εκρηκτικό αγώνα, με τις μεταξύ τους σχέσεις να δείχνουν πως είναι τεταμένες. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ο Mokaev πήρε μια βαρετή και ελεγχόμενη νίκη με ομόφωνη απόφαση και στο τέλος έδειξαν πως όλη η κόντρα μάλλον ήταν προϊόν σεναρίου. Όμως, ακόμη και έτσι ο Mokaev αναδειχτηκε νικητής και αναμενόταν να είναι ο επόμενος διεκδικητής του τίτλου.

Τελικά κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί. Στη συνέντευξή του μετά το πέρας του event ο CEO του UFC, Dana White, έκανε μια δήλωση που άφησε τους οπαδούς με ανοιχτό το στόμα. Ο Dana White ανάφερε πως "ο Muhammad Mokaev δεν ήταν ο αγαπημένος μαχητής των υπευθύνων για τους αγώνες. Δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό του στυλ. Υπάρχουν αρκετοί μαχητές που κάνουν πολλά taledowns και αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν πολλά πέρα από αυτό. Πλέον είναι εκτός συμβολαίου και δεν αναμένεται να ανανεώσει". Αφού έριξε τη βόμβα, έριξε το μπαλάκι με καυστικό τρόπο θα έλεγε κανείς προς την αντίπαλη διοργάνωση λέγοντας πως "το PFL πλέον μπορεί να έχει έναν αήττητο μαχητή". 

Έτσι, λοιπόν, ο Muhammad Mokaev έμεινε εκτός της μεγαλύτερης διοργάνωσης ΜΜΑ στον πλανήτη, παρά το αήττητο ρεκόρ του με 12-0, αλλά και 7-0 στο UFC, έχοντας 4 νίκες με υποταγή. Και όλα αυτά στην ηλικία των 23 ετών. Ο Mokaev είναι ένας απ' τους καλύτερους της κατηγορίας στον πλανήτη και ήταν δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα ήταν πρωταθλητής του UFC. Πλέον μένει να δούμε αν θα βρει κίνητρο να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο σε κάποια άλλη διοργάνωση, όπου δεδομένα δεν θα έχει αντίπαλο και αν στο μέλλον οι σχέσεις του με το UFC βελτιωθούν και επιστρέψει εκεί που αγωνιστικά ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου