Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ANDDDD NEWWWW welterweight champion Belal 'Remember The Name' Muhammad


Και έτσι φτάσαμε στο main event του UFC 304, μεταξύ του πρωταθλητή Leon Edwards και του διεκδικητή Belal Muhammad για τον τίτλο της welterweight κατηγορίας.

Με το καλημέρα ο Belal πήρε ένα πολύ δυναμικό takedown και για περίπου ένα λεπτό έλεγξε τον πρωταθλητή στο έδαφος, ο οποίος όμως σηκώθηκε όμορφα. Στο όρθιο, ξεκίνησε καλύτερα ο Edwards με δυνατά λακτίσματα αλλά προς το τέλος ο Belal με έναν uppercut πλήγωσε τον Edwards και βρήκε ευκαιρία για άλλο ένα takedown, παίρνοντας τον γύρο.

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε όπως και ο πρώτος, με ένα γρήγορο taledown του Belal, ο οποίος προσπάθησε να πάει την πλάτη του Edwards. O πρωταθλητής αμύνθηκε καλά και σηκώθηκε αλλά ο Belal πήγε άλλες δύο φορές κάτω τον Edwards με πανέμορφα takedowns καιτν έλεγχε για σχεδόν όλο τον γύρο. Στο τελευταίο μισό λεπτό ο πρωταθλητής ξέφυγε και έκανε αυτός το πρώτο του takedown και έτσι έληξε ο γύρος.

Και ο τρίτος γύρος ξεκίνησε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, με τον Belal να δείχνει πως μπορεί να πηγαίνει όλο το βράδυ τον πρωταθλητή κάτω. Όμως εκεί ο Edwards έδειξε την κλάση του και με ένα πανέμορφο reversal πήρε την πλάτη του Belal και έμεινε εκεί έως το τέλος του γύρου. Ο Belal μπορεί να αμύνθηκε ικανοποιητικά σε κάθε προσπάθεια για οπίσθιο πνιγμό, αλλά ο πρωταθλητής κυριάρχησε στον συγκεκριμένο γύρο και φώναξε ένα βροντερό παρόν.

Ο τέταρτος γύρος ξεκίνησε με περισσότερο striking, με τον Edwards να ζαλίζει στιγμιαία τον Belal με όμορφο combo, αλλά τον τελευταίο να συνέρχεται γρήγορα, να στριμώχνει τον πρωταθλητή με το όμορφο 1-2 και να παίρνει άλλο ένα takedown, το 8ο στον αγώνα, αλλά και να παίρνει την πλάτη του πρωταθλητή. Έμεινε εκεί για αρκετή ώρα, μέχρι ο Edwards να ξεφύγει μισό λεπτό απ' το τέλος και να πάρει θέση ελέγχου έως το καμπανάκι. Άλλος ένας γύρος φάνηκε να πηγαίνει στον Belal και την πρωταθλητή να βρίσκεται πισω με 3-1 και να ψάχνει ένα τελείωμα.

Ο πέμπτος γύρος ήταν ακριβώς ίδιος με τον προηγούμενο. Είχε λίγο striking, στη συνέχεια ο Belal πήρε το taledown αλλά και την πλάτη του πρωταθλητή και έμεινε εκεί σχεδόν μέχρι το τέλος. Και πάλι στο τέλος ο Edwards έκανε το reversal, από όπου με έναν απίστευτο αγκώνα έσκισε άσχημα τον διεκδικητή, αλλά να μη φτάνει για να κρατήσει τη ζώνη του.

Έτσι, λοιπόν, ο Belal Muhammad είναι ο νέος πρωταθλητής της welterweight κατηγορίας, καθώς αναδείχθηκε νικητής με ομόφωνη απόφαση (48-47, 48-47, 49-46), μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου