Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Τα Αποτελέσματα του UFC 302

 


Μια άσχημη, από άποψη θεάματος, κάρτα μας περίμενε το βράδυ του Σαββάτου, με ελάχιστα fights να μας κρατούν σε αγωνία.

Ένα από αυτά τα fights ήταν και το main event μεταξύ του πρωταθλητή Islam Makhachev και του διεκδικητή Dustin Poirier. Ο αγώνας είχε ως τεράστιο φαβορί τον πρωταθλητή, όμως στον αγώνα ο Poirier του έβαλε πολύ δύσκολα εμπόδια. Ο πρωταθλητής όμως ήταν εκεί, σοβαρός. Κυριάρχησε απολυτα στον πρώτο και στον τρίτο γύρο κυρίως με την πάλη του. Στον δεύτερο γύρο ο Poirier κατάφερε να τον κρατήσει στο όρθιο αλλά και εκεί ο πρωταθλητής έδινε να έχει το πάνω χέρι, με τον challenger όμως να κάνει μεγάλο τέταρτο γύρο και να σκίζει άσχημα με αγκώνα τον Makhachev. Αφού οδηγηθηκαμε σε πέμπτο γύρο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Makhachev μπήκε αποφασισμένος. Αφού πήρε ένα πανέμορφο takedown που σπάνια βλέπει κανείς, με πανέμορφη τακτική στην πάλη υπέταξε τον Poirier με Brabo Choke.

Στο co-main event, Paulo Costa και Sean Strickland έδωσαν έναν αγώνα που περιμέναμε πως και πως. Δεν ήταν ο πιο θεαματικός αγώνας, αλλά είχε δράση. Ο Strickland κυριάρχησε σχεδόν σε κάθε γύρο, με τον Costa να δείχνει πως τραυματίστηκε στις αρχές του τρίτου γύρου στο πόδι. Προς έκπληξη πολλών οι κριτές το έδωσαν split decision (50-45, 49-46, 46-49) υπέρ του Strickland, με την κάρτα υπέρ του Costa να μην έχει βάση.

Στα υπόλοιπα fights της main card, ο Holland υπέταξε στον πρώτο γύρο τον Oleksiejczuk με ένα πανέμορφο armbar αφού προηγουμένως ο Πολωνός τον ζαλισε. Ο Niko Price νίκησε με απόφαση τον Alex Morono που δεν είχε ανάσες από τα μέσα του δευτέρου γύρου, σε έναν κακό αγώνα. Τέλος, ο Randy Brown νίκησε με ομόφωνη απόφαση τον Elizeu Zaleski Dos Santos.

Προηγουμένως είδαμε τον Jailton Almeida να υποτάσσει εύκολα στον πρώτο γύρο τον Alexander Romanov, αλλά τον αδερφό του Cesar Almeida να χάνει από τον Roman Kopylov σε μια βαρετή απόφαση. Grant Dawson και Jake Matthews επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και νίκησαν ελεγχόμενα τους Joe Solecki και Phil Rowe, αντιστοιχα. Τέλος, Andre Lima, Ailin Perez και Bassil Haffez νίκησαν με απόφαση τους Mitch Raposo, Joselyne Edwards και Mickey Gall στα early prelims.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου