Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

UFC 302 main event: Προγνωστικά

Και ερχόμαστε σε ένα φοβερό ματσαρισμα, ανάμεσα στον πρωταθλητή Islam Makhachev και τον διεκδικητή (για τρίτη φορά στην καριέρα του) Dustin Poirier.

Ο Poirier ίσως μας χαρίσει την τελευταία παράσταση στην καριέρα του. Ίσως να δούμε τον επίλογο μιας αξιοζηλευτης καριέρας απ' τον ίσως καλύτερο μαχητή που δεν έχει υπάρξει πρωταθλητής. Ο Poirier προέρχεται από μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι στον ανερχόμενο Benoit Saint Denis. Ο Poirier έχει ως μεγάλο όπλο το striking του και κυρίως τα χέρια, διαθέτοντας ίσως την καλύτερη τεχνική στην ιστορία της διοργάνωσης. Κανένας μαχητής δεν φαίνεται να μπορεί να τον κάνει outstriking. Ο Poirier διαθέτει επίσης ικανοποιητικό grappling. Τέλος, έχει τεράστια εμπειρία, φοβερό cardio γνωρίζοντας πως να διαχειριστεί τις ανάσες του αλλά και φοβερό σαγόνι.

Απέναντι του θα βρει έναν τρομακτικό μαχητή απ' το Νταγκεστάν. Ο Makhachev έχει διαλύσει τον οποιονδήποτε. Έχει αποδείξει πως είναι ένας εξαιρετικός striker με απίστευτη δύναμη στα χτυπήματά του και αρκετά καλές άμυνες. Στην πάλη είναι κυριολεκτικά ανίκητος και με διαφορά ο καλύτερος της κατηγορίας. Έχει απίστευτη τεχνική και φοβερή σωματική δύναμη. Δεν έχει την εμπειρία του Poirier, αλλά δίπλα του έχει τους καλύτερους και πάντα ακολουθεί το ιδανικό πλάνο, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για αυτό το επίπεδο.

O Makhachev έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικός σε όλα. Ίσως να είναι πλέον καλύτερος ακόμη και στο striking, αν και λογικά θα θελήσει την εύκολη δουλειά στο πάτωμα. Ο Poirier δεν έχει καλές άμυνες στα takedowns, οπότε μάλλον θα πάει όποτε θέλει ο Ρώσος τον αγώνα στο έδαφος. Εκεί θα περάσει δύσκολα ο Αμερικάνος. Ο Poirier στον τελευταίο του αγώνα πληγώθηκε άσχημα στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο κούρασε τον αντίπαλό του και τον τελειωσε. Αν έχει παρόμοιο πρώτο γύρο με τον Makhachev δεν έχει ελπίδες για νίκη.

Όπως και να έχει περιμένω τον Makhachev να κυριαρχεί και να επιλέγει τον καλύτερο τρόπο να τιμωρήσει τον αντίπαλό του. Περιμένω να κερδίσει στους πρώτους δύο γύρους, αλλά θα πάω με το πιο safe, νίκη Makhachev με τελείωμα στο 1.40.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου