Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

UFC 302 co-main event: Προγνωστικά

Επιτέλους ένα fight με μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτή την κάρτα και αυτό είναι το ματσαρισμα μεταξύ του πρώην πρωταθλητή Sean Strickland και του πρώην διεκδικητή Paulo Costa

Ο Βραζιλιάνος Costa είναι ένας περίεργος χαρακτήρας με χιούμορ αλλά και με πολλές απερίσκεπτες ενέργειες. Είναι ένας ταλαντούχος μαχητής με απίστευτη δύναμη. Έχει πολύ καλό striking με τρομακτικά πόδια. Το wrestling του δεν είναι το καλύτερο, όμως ξέρει να αμύνεται, αν και δύσκολα θα χρειαστεί. Ο Costa έχει δείξει ότι δεν έχει το καλύτερο cardio, αλλά σίγουρα δεν είναι και κακό. Επιπλέον έχει καλή αντοχή στα χτυπήματα και είναι άκρως θεαματικός. Κατά καιρούς έχει δείξει πως είναι αντιεπαγγελματικα, χάνοντας τα κιλά στη ζύγιση ή ακυρώνοντας αγώνες ενώ έπαιζε εξαιρετικά σπάνια. Στο 2024 δείχνει διαφορετικός, δείχνει να έχει αφήσει πίσω το κακό του εαυτό και μετά από μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και οριακή ήττα στην αρχή του έτους, επιστρέφει για τον δεύτερο αγώνα του στη χρονιά.

Απέναντι του θα βρει άλλον έναν "τρελό" χαρακτήρα. O Strickland είναι ένας μαχητής που κατά καιρούς έχει υποτιμηθεί πολύ, αλλά έχει κλείσει αρκετά στόματα. Είναι δουλευταρας και τίποτα από όσα πετύχει δεν είναι τυχαίο. Είναι πολύ καλός striker, με εξαιρετικά χέρια και τεχνική πυγμαχίας. Επίσης έχει απίστευτο cardio αλλά και σαγόνι. Δεν κυνηγάει συνήθως το ΚΟ και δουλεύοντας συνέχεια μέσα στο οκτάγωνο παίρνει νίκες με αποφάσεις. Μετα το αριστούργημα που μας παρουσίασε με τον Israel Adesanya, όπου του πήρε τη ζώνη, νιώθει αδικημένος απ' τους κριτές που την έδωσαν στον Dricus Du Plesis και θέλει μανιασμένα τη νίκη για να την ξανά διεκδικήσει.

Ο αγώνας περιμένω να είναι μόνο στο όρθιο. Ο Costa ξέρει να βγάζει ΚΟ και αυτό θα επιδιώξει. Και αν κρίνουμε από το στυλ του Strickland, ο οποίος βγάζει πάρα πολλά strikes, μάλλον το ΚΟ είναι μονόδρομος για τον Βραζιλιάνο. Απ' την άλλη ο Strickland δεν νομίζω πως θα ρισκάρει για να βρει το ΚΟ και θα πάει προς μια ελεγχόμενη απόφαση.

Ο Strickland είναι καλύτερος μαχητής, αλλά ο Costa έχει καλές πιθανότητες για το ΚΟ. Δεν θα ήθελα να δώσω νικητή εδώ, αλλά ούτε και αγορά γύρων καθώς σε ένα fight του Costa τίποτα δεν είναι προβλέψιμο. Θα δώσω ένα ειδικό της μπλε και αυτό είναι Συνολικά επιτυχημένα strikes - Leg over 14.5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου