Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

UFC 304 main card: Αναλύσεις


Συνεχίζουμε με αναλύσεις της main card, πλην main event και co-main event.

1) Arnold Allen - Giga Chikadze: Ο Allen (19-3, 10-2) είναι ένας εξαιρετικός μαχητής, με φοβερό striking αλλά και αρκετά δυνατά χτυπήματα. Έφτασε μια ανάσα από τον αγώνα τίτλου, αλλά έπεσε πάνω στον Max Holloway και μετά στον παλαιστή Movsar Evloev όπου τα βρήκε δύσκολα καθώς δεν είναι καλός wrestler. Αυτός όμως δεν θα τον επηρεάσει καθώς θα αντιμετωπίσει έναν καθαρό striker. Ο αντίπαλός του θα είναι ο Γεωργιανός Giga Chikadze (15-3, 8-1), ο οποίος έχει πανέμορφο striking με kick boxing style, έχει τη δύναμη του νοκ άουτ, αλλά δύσκολα θα το βρει απέναντι σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο. Το δυνατό του όπλο είναι τα εξαιρετικά του πόδια. Είχε τεράστιο hype πριν χάσει από τον Calvin Kattar σε μια βραδιά που θέλει να ξεχάσει και θέλει τη νίκη για να ξεκινήσει και πάλι την αναρρίχηση στα rankings σε μια τελευταία προσπάθεια προς τον τίτλο. Το συγκεκριμένο ματσαρισμα για μένα κρύβει τεράστιες παγίδες και δεν υπάρχει ουσιαστικό φαβορί.

2) Christian Duncan - Gregory Rodriguez: O Duncan (10-1, 3-1) είναι ένας τρομακτικός τύπος. Είναι εξαιρετικός striker που χαρακτηρίζεται από τα απρόβλεπτα και ανορθόδοξα χτυπήματα με αγκώνες και γόνατα. Είναι καλός αμυντικός στην πάλη και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στο clich. Έχει καλό σαγόνι και καλό cardio. Θα βρει απέναντί του τον Βραζιλιάνο Rodriguez (15-5, 6-2), ο οποίος είναι ένας απ' τους πιο ολοκληρωμένους μαχητές της κατηγορίας. Είναι απίστευτα δυνατός, έχει ακρίβεια στα χτυπήματα, είναι φοβερός παλαιστής και grappler, αν και στο UFC δεν δοκιμάζει υποταγες. Επιπλέον, έχει δολοφονικό ground and pound game, όπου αν πάει εκεί το παιχνίδι συνήθως βρίσκει το τελείωμα. Έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα και αυτό είναι το σαγόνι του, το οποίο αν ήταν ανθεκτικό κατά τη γνώμη μου θα του επέτρεπε να βρίσκεται σταθερά στο τοπ5 τουλάχιστον.

3) Bobby Green - Paddy Pimblet: O Green (32-15, 13-10) είναι ένας ολοκληρωμένος μαχητής που στα 37 του δείχνει να βρίσκεται ίσως στην καλύτερή του κατάσταση. Είναι πολύ καλός στο όρθιο με φοβερή τεχνική στα χέρια, αλλά μέτρια πόδια. Στο έδαφος είναι πολύ καλός επίσης. Παρόλα αυτά δεν χτυπάει ιδιαίτερα δυνατά, αλλά η ακρίβεια στα χτυπήματα, σε συνδυασμό με το συνεχές πρεσαρισμα και το καλό του cardio τον καθιστούν επικίνδυνο και του δίνουν τη δυνατότητα να προκαλεί μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους. Απέναντί του θα βρίσκεται ο Pimblet (21-3, 5-0), ένας μαχητής που είχε τεράστιο hype το οποίο όμως το έχασε μετά τις τελευταίες του 2 νίκες, όπου δεν έπεισε απέναντι σε μέτριους αντιπάλους. Είναι και αυτός ολοκληρωμένος, με την πάλη να είναι ίσως το πιο δυνατό του στοιχείο. Είναι αρκετά μεγαλόσωμος για την κατηγορία και δυνατός, στοιχεία που βάζουν σοβαρά προβλήματα στον Green 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου