Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Νέο άκυρο και στον αέρα η καριέρα του Muhammad Mokaev


O Muhammad Mokaev, ο Νταγκεστανος με βρετανικό διαβατήριο σταρ του ΜΜΑ, προσφάτως επικράτησε του Manel Kape και αναμενόταν να είναι ο νέος διεκδικητής του τίτλου, όμως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Όπως διαβάσατε, ο Mokaev αποτελεί παρελθόν από το roster του UFC, δια στόματος του CEO Dana White. Μετά τη νίκη του, ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης έκανε γνωστό πως ο νεαρός μαχητής δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση, αφήνοντας όλους με το στόμα ανοικτό. Οι πρώτες φήμες της αποβολής είχαν να κάνουν με την καλή συμπεριφορά του και τον τσακωμό που προκάλεσε στο ξενοδοχείο των αθλητών με τον αντίπαλό του Manel Kape, αλλά και το βαρετό παιχνίδι του.

Στη συνέχεια όμως, έγινε γνωστό πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως η απομάκρυνση του είχε να κάνειε τις οικονομικές απαιτήσεις του μαχητή. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωπο του UFC ενημερώθηκαν πως ο Mokaev πλησίασε την αντίπαλη διοργάνωση, το PFL, για να ενημερωθεί για τις οικονομικές απολαβές εκεί. Κάτι τέτοιο θεώρησαν προσβολή στο UFC και τον "απέβαλαν", δίνοντας του την ευκαιρία να αναζητήσει καλύτερο συμβόλαιο, αλλά και στο PFL να εντάξει στο ρόστερ του έναν αήττητο πολύ καλό μαχητή, όπως είπε ο Dana White.

Στη συνέχεια, ο Mokaev με δήλωση του απολογήθηκε προς το UFC, ζητώντας να επιστρέψει στο ρόστερ και πως δεν είχε καμία επιθυμία να αποχωρήσει από τη διοργάνωση. Η επιστροφή του φάνταζε και φαντάζει δύσκολη, έως και απίθανη, καθώς μια διοργάνωση με το κύρος του UFC, αλλά και ένας άνθρωπος με τον εγωισμό του Dana White, δύσκολα θα κάνουν πίσω στην απόφασή τους, ειδικά απ' τη στιγμή που δεν φαίνεται πως μπορούν να βγουν χαμένοι (βέβαια ούτε και κερδισμένοι). Έτσι, λοιπόν, έδειχνε μονόδρομος η επιλογή του PFL για τον μαχητή, όπου αναμενόταν να παίρνει καλύτερα λεφτά αλλά και να είχε εύκολο έργο.

Σήμερα όμως ο CEO του PFL έκανε γνωστό πως δεν τον ενδιαφέρει να υπογράψει με τον Mokaev, λέγοντας συγκεκριμένα "he is a pain in the ass to deal with him", που σε μια πιο κόσμια μετάφραση σημαίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του η συγκεκριμένη συμφωνία. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως κλείνει και η πόρτα του Bellator για τον νεαρό μαχητή, καθώς οι δυο διοργάνωσης πλέον έχουν συγχωνευτεί. 

Έτσι, λοιπόν, το μέλλον του Mokaev δείχνει αβέβαιο, καθώς μια λύση μένει και αυτή είναι το ONE Championship, το οποίο μπορεί να είναι μια απ' τις καλύτερες διοργανώσεις μαχητικών αθλημάτων, αλλά έχει αρκετά χαμηλού επιπέδου ΜΜΑ και υψηλού επιπέδου Muay Thai και kick boxing. Πέρα από αυτήν την επιλογή, δεν δείχνει κάτι που μπορει να ικανοποιήσει τον Mokaev σε καμία πτυχή (ούτε οικονομικά, ούτε αγωνιστικά). Έτσι, λοιπόν, το μέλλον του στο ΜΜΑ είναι κυριολεκτικά δυσοίωνο και το UFC έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως δεν συγχωρεί τους "αχάριστους" και όσους δηλώνουν κεφάλι και δεν έχουν καμία ανάγκη έναν μαχητή, αλλά οι μαχητές έχουν ανάγκη το UFC. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου