Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Της... ακύρωσης το καγκελο


Έκπληκτοι όλοι οι φίλαθλοι του MMA και ειδικότερα του UFC παρακολουθούν μια σειρά απο αρνητικά γεγονότα να λαμβάνουν μέρος. Πιο συγκεκριμένα η μία ακύρωση διαδέχεται την άλλη για τα επόμενα δύο events με φήμες να υπάρχουν σερί ακυρώσεων. Όλοι μας ευχόμαστε να είναι απλά φήμες και ίσως ένα trick της διοργάνωσης για να αυξήσει τις πωλήσεις, αν και η λογική λέει πως δεν το έχει ανάγκη. Τι συμβαίνει όμως;

Μετά τις διαβεβαιώσεις του Ariel Helwani ότι ο αγώνας μεταξύ Michael Chandler και Conor McGregor θα πραγματοποιηθεί ξαφνικά, σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε νέα του είδηση πως ο αγώνας πρέπει να θεωρείται πως δεν θα πραγματοποιηθεί. Επίσης, ανέφερε πως η διοργάνωση έχει δύο πλάνα, με το πρώτο να είναι νέος αντίπαλος για τον Michael Chandler και δεύτερο πλάνο να είναι ένα νέο main event.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα κυκλοφόρησε έντονα η φημολογία, αλλά εν μέρει το επιβεβαιώνουν αναρτήσεις ενός εκ των μαχητών που ήταν να αγωνιστούν, πως το main event της επόμενης εβδομάδας, μεταξύ Khamzat Chimaev και Robert Whittaker, έχει ήδη ακυρωθει εξαιτίας του πρώτου και πως το UFC κάνει δρόμο για να βρει τον αντικαταστάτη του, με το όνομα του Nassourdine Imanov να παίζει ισχυρότερα όλων στην αρχή της φημολογίας, παρόλο που αγωνίστηκε μόλις στο περασμένο event. Όμως, ο Dana White μας επιφύλασσε μια έκπληξη και ακύρωσε το χωρίς ουσία ματσαρισμα του Ikram Aliskerov με τον Antonio Trocoli και έθεσε ως νέο αντίπαλο του Whittaker τον Ikram Aliskerov.

Μετά το νέο σοκ έρχεται νέα ανακοίνωση από τον έγκριτο δημοσιογράφο Ariel Helwani, ο οποίος ανέφερε πως ακυρώθηκε και το co-main event του UFC 303, στο οποίο θα αγωνίζονταν ο πρώην πρωταθλητής Jamahal Hill και ο τρομακτικός Carlos Ulberg. Εδώ να τονιστεί πως ο Carlos Ulberg έρχεται σε short notice, καθώς ο πρώτος αντίπαλος του Hill, ο Khalil Rountree, αποσύρθηκε προ μερικών εβδομάδων. Στην περίπτωση αυτή δεν αναφέρεται ποιος βγήκε εκτός μάχης, ούτε ο λόγος. Ταυτόχρονα, ο Helwani ανέφερε πως το UFC βρίσκεται σε ενέργειες για να κλείσει έναν αγώνα μεταξύ του Brian Ortega και του Diego Lopes, που θα αναδείξει τον νέο διεκδικητή τίτλου στη featherweight κατηγορία. Τέλος, τονίζει πως το συγκεκριμένο ματσαρισμα δεν αναμένεται να είναι το main event του UFC 303.

Να τονιστεί πως δεν υπάρχει κάποια επίσημα ανακοίνωση ή ακύρωση από το UFC, οπότε τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. Όλα θα ξεκαθαρίσουν, αν όχι τις επόμενες ώρες, σίγουρα τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου