Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ONE Friday Fights 68: Τι θα δούμε


Ένα διήμερο γεμάτο μαχητική δράση ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Ιουνίου. Η αρχή γίνεται με το ONE FC και με το event Friday Fights 68.

Εκεί, στο main event, θα δούμε τον Prajanchai PK Saenchai να αντιμετωπίζει των Jon Di Bella, σε έναν αγώνα kick boxing για τον κενό τίτλο της κατηγορίας των 125 pounds (strawweight). Ο Ταϊλανδός Prajanchai είναι ένας απ' τους καλύτερος Muay Thai fighters στον πλανήτη, καθώς είναι πρώην πρωταθλητής και νυν interim πρωταθλητής της κατηγορίας των 125 pounds στο ONE Championship, αλλά και νούμερο 5 στην κατάταξη των pound for pound, σύμφωνα με το  The Nation. Απέναντί του θα βρει έναν εξαιρετικό kick boxer, πρώην πρωταθλητή της κατηγορίας, όπου έρχεται τόσο να κατακτήσει και πάλι τον κενό αυτή τη φορά τίτλο, όσο και να διατηρήσει το αήττητο ρεκόρ του (12-0). Τονίζεται πως είναι εξαιρετικά συχνό στη συγκεκριμένη διοργάνωση kick boxers και Thai fighters να αγωνίζονται και στα δύο αθλήματα, τα οποία έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Στο co-main της βραδιάς θα έχουμε ένα απ' τα δύο μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, τον Superlek Kiatmuu9, να αντιμετωπίζει τον πάντοτε επικίνδυνο K. Sor Sommai σε έναν αγώνα Muay Thai στα 135 pounds. Εκεί ο Superlek είναι ο νούμερο 2 πίσω απ' τον πρωταθλητή και κολλητό του φίλο Rodtang (ο άλλος της δυαδας των μεγαλύτερων ονομάτων της διοργάνωσης). Να τονιστεί ότι ο Superlek νίκησε στον τελευταίο του αγώνα Muay Thai τον champion Rodtang σε έναν απ' τους καλύτερους αγώνες όλων των εποχών, αλλά δεν πήρε τη ζώνη διότι δεν έπιασε τα κιλά. Επιπλέον, ο Superlek είναι πρωταθλητής στο kick boxing στην ίδια κατηγορία κιλών και είναι σίγουρα το όνομα της βραδιάς, αλλά και μεγάλο φαβορί για το co-main event. Απέναντί του, όμως, δεν θα βρει έναν μαχητή που δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτό το ματς. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Sor Sommai έχει όλα τα φόντα να φτάσει ψηλά, ακόμη και στον τίτλο. Στη διοργάνωση έχει ρεκόρ 8-1, ενώ αυτή τη στιγμή μετράει σερί 7 νικών και η τρομερή του αγωνιστική κατάσταση δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση απ' τον αντίπαλό του, ο οποίος αν δεν έρθει στο 100% πιθανότατα θα γνωρίσει μια απροσδόκητη ήττα. Στα υπόλοιπα fights της βραδιάς έχουμε:

  • Suablack Tor.Pran49 - Kiamran Nabati
  • Petchtanong Banchamek - Alaverdi Ramazanov
  • Shadow Singmawynn - Jimmy Vienot
  • P. PK Saenchaimuaythaigym - Rafi Bohic
  • S. Sitchefboontham - Tyson Harrison
  • Yodlekpet Or.Pitisak - KomAwut FAGroup
  • Suriyanlek OBT.Kamphee - Pompetch PK Saenchai
  • Shanteng Lan - Kaito Sakaguchi
  • Gexi Sanlanggexi - Kohei Wakabayashi
  • Yuto Ueno - Ryota Hashimoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου