Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

PFL και Bellator το τέλειο ορεκτικό για το UFC


Το Σάββατο έχουμε μια πολλή όμορφη κάρτα στο UFC, αλλά όμορφους αγώνες έχουμε ολόκληρο το διήμερο της Παρασκευής και το Σάββατο, με την αρχή να γίνεται με το PFL την Παρασκευή και να συνεχίζουμε με το Bellator το Σάββατο. Ας δούμε αναλυτικά να ενδιαφέροντα ματσαρισματα.

Η αρχή γίνεται με το PFL σε μια αρκετά καλή κάρτα, με τη main card να είναι εντυπωσιακή. Αυτή ανοίγει με τον Antônio Carlos Júnior που έχει μακρά καριέρα στο UFC, έχοντας κάποτε και καλό σερί νικών να έρχεται αντιμέτωπος με τον Alex Polizzi, έναν μικρόσωμο σχετικά Light Heavyweight fighter που έγινε γνωστός για το νοκ άουτ που δέχτηκε απ' τον Yoel Romero στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα τους, όπου του διέλυσε το κεφάλι και από τότε είναι άλλος μαχητής. Στη συνέχεια έχουμε έναν από τους καλύτερους Light Heavyweight fighters εκτός UFC, τον Rob Wilkinson, ο οποίος έκανε αποτυχημένο πέρασμα από το UFC με ρεκόρ 0-2, αλλά τις μονές του ήττες σε 18 μάχες. Αυτός θα αντιμετωπίσει τον Josh Silveira, έναν πολύ επικίνδυνο μαχητή που μας δίνει βίαιους αγώνες σε ένα άκρος ενδιαφέρον ματσαρισμα. Η συνέχεια έχει ακόμη μεγαλύτερα ονόματα. Ο Patricky Pitbull, πρώην πρωταθλητής του Bellator έρχεται από κακό σερί ηττών για να αντιμετωπίσει έναν μαχητή πολύ καλό, αλλά με δύο σερί ήττες που ήρθαν από φοβερούς μαχητές και έριξαν τις μετοχές του, τον Bruno Miranda, που είναι αρκετά νεότερος και θα ψάξει να τελειώσει την καριέρα του Pitbull. 

Στη συνέχεια έχουμε το co-main event μεταξύ του Impa Kasanganay, που πρόσφατα διεκδίκησε τον τίτλο από τον εξαιρετικό Johnny Eblen και του έβαλε το δυσκολότερο τεστ. Έρχεται με φόρα για τη νίκη, για να επιστρέψει σε τροχιά τίτλου. Θα αντιμετωπίσει τον Jakob Nedoh, έναν πολύ πιο μεγαλόσωμο μαχητή και αρκετά νέο (27 ετών), που μπορεί να μην έχει πάει κανέναν αγώνα στους κριτές, αλλά δεν έχει μεγάλη νίκη στο βιογραφικο του και θα την ψάξει την Παρασκευή για να εκτοξεύσει την καριέρα του. Τέλος, στο main event θα αγωνιστεί ο Clay Collard, ένας φοβερός πυγμάχος που εντυπωσίασε στον τελευταίο του αγώνα τελειώνοντας τον Patricky Pitbull, απέναντι στον Δανό Mads Burnell που έρχεται ως αουτσάιντερ, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, ειδικά στο έδαφος όπου έχει μεγάλο πλεονέκτημα και μπορεί να δώσει μια καλή έκπληξη.

Και αφού τελειώσουμε με το PFL, την επόμενη ημέρα έχουμε το Bellator με αγώνα τίτλου στην Ιρλανδία. Το πρώτο ενδιαφερον ματσαρισμα είναι αυτό μεταξύ του αήττητου νεαρού Khasan Magomedsharipov που θα αντιμετωπίσει τον Tyler Mathison, σε ένα θεωρητικά εύκολο ματσαρισμα. Η συνέχεια γίνεται με τον Βραζιλιάνο Matheus Mattos και τον Ρώσο Kasum Kasumov σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ματσαρισμα που μένει να δούμε ποιο στυλ θα υπερισχύσει. Τελος, στο main event θα δούμε τον πρωταθλητή Jason Jackson, ο οποίος πήρε τη ζώνη από τον Yaroslav Amosov, τον οποίον τελείωσε με ΚΟ και έληξε την περίοδο της κυριαρχίας του. Ο πρωταθλητής θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη ζώνη του απέναντι στον αήττητο Ρώσο Ramazan Kuramagomedov, ο οποίος θα προσπαθήσει με την πάλη του και το grappling να εκθρονίσει τον πρωταθλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου