Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Tank Davis: Και τώρα τι;


Ο Gervonta "The Tank" Davis έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση το περασμένο Σάββατο τελειώνοντας τον αήττητο έως τότε Frank Martin στον 8ο γύρο. Ποιο όμως είναι το μέλλον του;

Αρχικά, όπως ήδη αναφέρθηκε ο Davis τελείωσε τον Martin στον 8ο γύρο. Έως εκείνο το σημείο όμως δεν είχε εύκολο βράδυ. Ο Frank Martin κυριάρχησε στους πρώτους 3 γύρους, χωρίς όμως να πληγώσει ιδιαίτερα τον Davis. Από εκεί και στο εξής ο Davis ανέβασε σταδιακά ρυθμο, ενώ στον 6ο γύρο φάνηκε να πληγώνει τον αντίπαλό του. Στον 7ο κυριάρχησε απολυτα, ζαλισε τον αντίπαλό του, αλλά δεν εκβίασε στο τελείωμα. Στον 8ο γύρο όμως το βρήκε, με ένα απίστευτο αριστερό, το οποίο έριξε τον Martin στο καναβάτσο, απο όπου δεν κατάφερε να σηκωθεί. Ο Davis εντυπωσίασε, καθώς έδειξε πως έπαιξε με υπομονή και ψυχραιμία. Ανοίχτηκε στους πρώτους γύρους, έδωσε χρόνο και χώρο στον αντίπαλό του και κατάφερε να δει τις δυνατότητές του. Από εκεί και πέρα ανέβαζε σταδιακά ρυθμο, χωρίς να εκβιάζει καταστάσει φτάνοντας αργά και σταθερά στο τελείωμα. Αυτή ήταν μια απίστευτη εμφάνιση από άποψη τεχνικής. Όμως τώρα τι ακολουθεί;

Τρία είναι τα πιθανά σενάρια για τον επόμενο αγώνα του. Αρχικά, το πρώτο και πιθανότερο σενάριο είναι να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον θρυλικό Ουκρανό Vasily Lomachenko, ο οποίος κατέχει τις περισσότερες ζώνες μετά την άνετη και εντυπωσιακή επικράτησή του απέναντι στον Γιώργο Καμποσο. Αυτό το ματσαρισμα μοιάζει να έχει περισσότερο νόημα από το καθένα, καθώς είναι οι δύο καλύτεροι μαχητές της κατηγορίας αυτή τη στιγμή και ο νικητής θα αναδειχθεί undisputed champion. 

Δεύτερο σενάριο είναι να δώσει ρεβάνς στον εξαιρετικό Isaac "Pitbull" Cruz. Στον πρώτο τους αγώνα ο Cruz ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός και έχασε πολύ οριακά και ήταν με διαφορά ο πιο δύσκολος αντίπαλος του Davis. Βέβαια, ο Tank Davis έσπασε το χέρι του σε προσπάθειά του για χτύπημα. Ο τραυματισμός, όμως, είναι απ' τη μια λόγω λάθους τοποθέτησης του χεριού αλλά απ' την άλλη και εξαιτίας της εξαιρετικής άμυνας του Cruz. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να ξανά συμβεί, αλλά δίνει ιδιαίτερο τόνο στην νίκη του Davis, που κατάφερε κάτι τέτοιο όντας τραυματίας σε μεγάλο διάστημα του αγώνα. Ο αγώνας αυτός βγάζει νόημα, καθώς ο πρώτος ήταν ιδιαίτερα κοντινός, αλλά δεν έχει να δώσει τίποτα στον Davis και μόνο χαμένος μπορεί να βγεί. Πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τη ρεβάνς αν ο Davis γίνει undisputed champion.

Τρίτο σενάριο είναι να δώσει ρεβανς στον Ryan Garcia. O Ryan Garcia είναι τεράστιος σταρ της πυγμαχίας, είναι νέος και πουλάει πολύ στους αγώνες του. Μπορεί ο Davis να κέρδισε σχετικά εύκολα στον πρώτο τους αγώνα, αλλά ο Garcia επέστρεψε εμφατικά στις νίκες, ανεβαίνοντας μάλιστα κατηγορία, απέναντι σε έναν απ' τους καλύτερους πυγμάχους στον κόσμο τον Davin Haney, ο οποίος υπήρξε πρωταθλητής στην πρώην κατηγορία του Garcia, όμως άφησε τις ζώνες για να ανέβει κατηγορία. Ο συγκεκριμένος αγώνας ίσως γέμιζε περισσότερο τις τσέπες του Davis και είναι ο μόνος λόγος να πάρει αυτή την απόφαση.

Αλλά σενάρια, όπως να ανέβει ο Naoya Inoue για να αντιμετωπίσει τον Davis, ή να ανέβει ο Tank Davis για να αντιμετωπίσει τον Teofimo Lopez δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα, καθώς ο Davis δεν είναι ο νούμερο 1 στην κατάταξη της κατηγορίας του και θα έχουν περισσότερο νόημα αν νικήσει τον Lomachenko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου