Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Tatsuro Taira: THE REAL DEAL


Μια μέτρια βραδιά για τα δεδομένα το UFC από άποψη θεάματος έκλεισε με μια νίκη λόγω τραυματισμού, σε έναν αγώνα που είχε καλό θέαμα μέχρι αυτή τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο ο Alex Perez κατάφερε να κρατήσει τον αγώνα στο striking και να επιβάλει τον δικό του ρυθμο. Πέρασε καλά χτυπήματα και είχε την πλειοψηφία αυτών, με τον Tatsuro Taira όμως να έχει τις δικές του στιγμές, έχοντας αισθητά λιγότερα επιτυχημένα χτυπήματα, αλλά με περισσότερη δύναμη που φάνηκε πως τα νιώθει ο αντίπαλός του. Ο Perez κατάφερε και ένα takedown στο τέλος του γύρου, όμως ο Taira σηκώθηκε αμέσως και έτσι έληξε ένας γύρος που σίγουρα ήταν κοντινός αλλά η λογική λέει πως κέρδισε ο Alex Perez.

Ο δεύτερος γύρος συνεχίστηκε από εκεί που τελείωσε ο προηγούμενος, δηλαδή από το striking, με τον Ιάπωνα να έχει καλύτερες στιγμές, να είναι πιο ακριβής στα χτυπήματά του. Στα μέσα του γύρου κατάφερε το takedown, όπου πήρε σχετικά εύκολα την πλάτη του αντιπάλου του, ο οποίος σηκώθηκε. Ο Taira όμως κλείδωσε στην πλάτη του με έναν body triangle όσο ήταν όρθιο ο Perez. Από αυτή τη θέση πέρασε λίγα καλά χτυπήματα πρώτου χρησιμοποιήσει τέλεια το σωματικό του βάρος, αλλά και το πόδι του με το οποίο κλείδωσε το πόδι του Perez, και πήρε άλλο ένα takedown. Αυτό, όμως, ήταν και το μοιραίο, καθώς το κλείδωμα στο πόδι του Perez οδήγησε στον τραυματισμό του στο γόνατο και ανήμπορος να συνεχίσει, ο διαιτητής Herb Dean πολύ σωστά διέκοψε τον αγώνα και νικητής αναδείχθηκε ο Tatsuro Taira με Τεχνικό Νοκ Άουτ.

Αυτή ήταν η 16η νίκη του Τaira σε ισάριθμους αγώνες στην καριέρα του, αλλά και η 6η στου διοργάνωση και πλέον μόλις στα 24 του έτη θα βρεθεί στο νούμερο 5 της κατάταξης και έχει σοβαρές βλέψεις για τον τίτλο, αφού πιθανόν να είναι μόλις μία νίκη μακριά πριν του δοθεί η ευκαιρία της διεκδίκησης. Όσο για τον Alex Perez, αυτή είναι η 4η ήττα του στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις αλλά και ακόμη ένας τραυματισμός στο βιογραφικό του, με το μέλλον του να μοιάζει αβέβαιο. Ο ίδιος σίγουρα δεν θα τα παρατήσει και ευχόμαστε όλοι ο τραυματισμός να μην είναι σοβαρός και να τον δούμε σύντομα και πάλι στο οκτάγωνο, καθώς η εικόνα του ήταν εξαιρετική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου