Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

UFC 303: Προγνωστικά


Τεράστιο το σημερινό event, απίστευτα θεαματική κάρτα, πάρα την ακύρωση του main event. Η διοργάνωση βάλθηκε να μας χαρίσει συγκινήσεις και θα το κάνει. Πάμε να δούμε τα ενδιαφέροντα ματσαρισματα και τις στοιχηματικες προτάσεις με μικρές αναλύσεις.

1) Ricky Simon - Vinicius Oliveira: O Simon είναι ένας μαχητής σε τέλεια ηλικία (31) και διαθέτει πολλή μεγάλη εμπειρία. Είναι έξυπνος μαχητής, ξέρει πως να νικάει, ειδικά στην απόφαση. Προέρχεται από 2 σερί ήττες, οι οποίες γίνονται 3 αν υπολογίσουμε και έναν αγώνα στο Karate Kombat. Ο Oliveira είναι ένας μαχητής ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ για την κατηγορία κιλών. Είναι δολοφονικός, ψάχνει το τελείωμα και έχει τον τρόπο να φτάνει σε αυτό. Είναι νέος, χωρίς εμπειρία αλλά θεωρώ λάθος την απόδοσή του. Ειδικά αν πήρε το μαθημα του απ' τον προηγούμενο αγώνα που έκανε λάθη απειρίας, θεωρώ πως θα έχει και σχετικά εύκολη βραδιά. Πάω ξεκάθαρα με νίκη Oliveira στο 2.85

2) Carlos Hernandez - Rei Tsuruya: Ο Hernandez είναι ένας μαχητής που σε 4 αγώνες του στη διοργάνωση (2-2) δεν έχει εντυπωσιάσει. Δεν χτυπάει δυνατά, δεν είναι ο καλύτερος grappler και μάλλον μόνο με απόφαση μπορεί να νικήσει. Απ' την άλλη ο Ιάπωνας κάνει σήμερα ντεμπούτο, είναι αήττητος και δείχνει να είναι μέλος της ελπιδοφόρας νέας γενιάς της Ιαπωνίας. Αυτής της "σχολή", αν μπορεί να να χαρακτηριστεί έτσι, τα χαρακτηριστικά είναι ο γρήγορος ρυθμος και η ασταμάτητη πάλη. Μόνο απ' την απειρία του μπορεί να χάσει ο Ιάπωνας, αλλά δεν έχει απέναντί του και τον πιο έμπειρο μαχητή. Εδώ πηγαίνω με νίκη Tsuruya και over 0.5 rounds στο 1.41.

3) M. Waterson-Gomez - Gillian Robertson: Δύο επιεικως μέτριες μαχητριες. Η Gomez μετράει σερί 4 ηττών και μόλις 1 νίκη στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις της, με την νίκη να είναι αμφισβητούμενη και το μακρινό 2020. Η Robertson δείχνει να είναι καλύτερη και σε πολύ καλύτερο φεγγάρι. Έχει καλές πιθανότητες να βρει το finish στο έδαφος, είτε με υποταγή είτε με χτυπήματα. Εδώ θα πάω με νίκη Robertson στο  1.54

4) Charles Jourdain - Jean Silva: Δύο αρκετά καλοί μαχητές. Ο Jourdain είναι πιο έμπειρος, είναι σκληρός και ξέρει να παίρνει νίκη με κάθε τρόπο. Ο Silva έχει φοβερή εκτελεστική δεινότητα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα. Θα δώσει τον δεύτερο αγώνα του στη διοργάνωση και μετά απ' το εξαιρετικό του ντεμπούτο δεν μπορώ να μη πάω μαζί του, ειδικά ως underdog. Νίκη Jean Silva στο 2.02 εδώ.

5) Cub Swanson - Andre Fili: Εδώ σίγουρα ο Swanson είναι καλύτερος μαχητής αλλά είναι και 41 ετών. Ο Fili έχει ταλέντο, αλλά κάνει φθηνά λάθη. Έχει δεχθεί μεγάλη φθορά στην καριέρα του, αν και δεν είναι μεγάλος ηλικιακά. Προέρχεται επίσης από πολύ άσχημο ΚΟ. Όλα θα κριθούν απ' την κατάσταση του Swanson και αν είναι επηρεασμένος από την ηλικία του. Αν εμφανιστεί όπως προ 7 μηνών θα βρει τη νίκη, αλλά 7 μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή την ηλικία. Εδώ μόνο σε fun bet δελτία προτείνω νίκη Swanson στο 2.85.

6) Joe Pyfer - Marc-André Barriault: Ο Pyfer είχε τεράστιο hype πριν χάσει πρόσφατα προς έκπληξη πολλών. Έχει καλό striking και ίσως τα πιο δυνατά χέρια στην κατηγορία. Όλα θα κριθούν απ' το πώς διαχειρίστηκε ψυχολογικά μια άσχημη ήττα. Ο Barriault είναι και αυτός πολύ καλός striker, αρκετά σκληρός που δύσκολα πέφτει και σίγουρα δύσκολο ματσαρισμα για τον Pyfer. Ο Pyfer έχει ότι χρειάζεται να κερδίσει, όμως, και πιστεύω θα το κάνει. Νίκη Pyfer στο 1.33.

7) Ian Machado Garry - Michael Page: Ένα απ' τα ματσαρισματα της βραδιάς που περιμένουν όλοι. Ο εξαιρετικά αντιπαθής για τον χαρακτήρα του Garry αλλά εξαιρετικός striker θα προσπαθήσει να κρατήσει το αήττητο ρεκόρ του και να πλησιάσει τον αγώνα τίτλου με μια νίκη. Ο Page, ένας εξαιρετικά προκλητικός μαχητής, ήρθε σε μεγάλη ηλικία απ' το Bellator και με το απίστευτα ανορθόδοξο στυλ του διέλυσε στο ντεμπούτο του τον πολύ καλό Kevin Holland. Εδώ πιστεύω ο  Garry είναι πολύ καλύτερος και με κύριο όπλο τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λακτίσματά του πιστεύω θα φτάσει σε μια εμφατική νίκη. Άρα παίρνω νίκη Garry στο 1.62.

8) Anthony Smith - Roman Dolidze: Ματς της τελευταίας στιγμής. Ο Smith προέρχεται από τεράστια νίκη με πνιγμό και ξανά έχτισε ένα μικρό σερί νικών. Γνωστός σε όλους, πολύ σκληρός και εξαιρετικά ολοκληρωμένος χωρίς χτυπητές αδυναμίες. Το μειονέκτημά του τα πολλά χρόνια που βρίσκεται στον χώρο τον μαχητικών αθλημάτων του έχουν προκαλέσει μεγάλη φθορά. Ο Dolidze ανεβαίνει κατηγορία. Είναι πολύ δυνατός τύπος, έχει πολλη καλή πάλη και grappling αλλά δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στο striking. Ο Smith είναι ένας εξαιρετικός μαχητής στο έδαφος με πολλές διακρίσεις σε αθλήματα όπως το Brazilian Jiu Jitsu και δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο έδαφος. Εδώ μου αρέσει πολύ το underdog κΙ θα πάω με νίκη Smith στο 2.15.

9) Diego Lopes - Brian Ortega: Εξαιρετικά ενδιαφέρον ματσαρισμα της τελευταίας στιγμής. O Lopez έχει τεράστιο hype, έχει διαλύσει τους προηγούμενους αντιπάλους του και φτάνει κοντά σε αγώνα τίτλου. Πολύ καλός striker, έχει το ΚΟ power και φοβερός στο έδαφος. Απ' την άλλη ο συμπαθεστατος Ortega, ένας απ' τους καλύτερους grapplers στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Ortega δεν είναι κακός striker, αλλά δεν έχει πολλές ελπίδες στο όρθιο. Όμως εκεί δύσκολα χάνει με τελείωμα, καθώς είναι εξαιρετικά σκληρός. Ο Ortega κινείται σε champion's level, έχει εξαιρετικό fight IQ και τον νοιάζει απλά να φτάσει στη νίκη και όχι να αποδείξει ότι ει άι καλός striker κλπ. Εδώ ο Lopez αλλάζει επίπεδο και σε καμία περίπτωση ο Ortega δεν μπορεί να συγκριθεί με τους προηγούμενους αντιπάλους του. Κατανοητό να είναι φαβορί ο νεαρός Lopez καθώς εχει αποδειχθεί οδοστρωτήρας. Αλλά ο Ortega είναι ένας μαχητής που μπορεί να του δώσει ένα απίστευτο μάθημα και εχει ότι χρειάζεται για να το κανει. Άλλο ένα outsider θα πάρω και πάω με νίκη Ortega στο 2.25.

10) Alex Pereira - Jiří Procházka: Εδώ έχουμε ρεβάνς σε έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνα. Ο Pereira είναι ίσως ο καλύτερος striker στην ιστορία της διοργάνωσης. Έχει απίστευτη δύναμη στα χτυπήματά του και δεν χρειάζεται παρά μια επαφή, όπως και στον πρώτο τους αγώνα. Ο Jiri είναι απίστευτος μαχητής, με όλη την έννοια της λέξης. Στον πρώτο αγώνα αν και προερχόταν από πολύμηνη αποχή έκανε εξαιρετική δουλειά και έχασε τον αγώνα από δικό του λάθος καθώς δεν φάνηκε να έχει υπομονή και αυτοέλεγχο. Προετοιμάζεται μήνες για αυτή τη ρεβάνς, ξέρει τι πρέπει να κάνει για να νικήσει. Αυτό ειναι συνεχής κίνηση, να κάνει check αρκετά leg kicks του Pereira, ανορθόδοξα χτυπήματα, clinch game για να κουράσει τον Alex και taledowns με συνεχείς αγκώνες. Απ' την άλλη και ο Pereira ξέρει πολύ καλά πως θα φτάσει στη νίκη. Αυτό είναι ασταμάτητα leg kicks, δουλειά με το jab και κυρίως στο σωμα, να εγκλωβίζει σε γωνίες τον Jiri, δυναμικά combos και να έχει στο νου του τα takedowns όπου πρέπει να αμυνθεί πολύ καλά. Δεν μπορώ να προβλέψω νικητή. Μου είναι πιο συμπαθής ο Alex, αλλά θα ήθελα να δω το 1-1 μόνο και μόνο για μια τρίτη ρεβάνς σε αγώνα do or die. Εδώ πιστεύω θα διαρκέσει λιγότερο απ' το μισό ο αγώνας, αλλά φοβάμαι να ποντάρω, καθώς αν ο Jiri αποφασίσει πως θέλει να παλέψει ίσως δεν δούμε αρκετή δράση και πάει μακριά ο αγώνας. Καλό σημείο βλέπω και θα επιλέξω το over 24.5 strikes του Jiri στο 1.35.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου