Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

UFC Saudi Arabia: Τι θα δούμε


Σήμερα και σε φυσιολογικές ώρες Ελλάδας έχουμε επιτέλους μια καρτα με μεγάλα ονόματα και σίγουρα θα έχει αρκετό θέαμα.

Main event αυτής της κάρτας, εν τέλει, θα είναι ο αγώνας του πρώην πρωταθλητή και ενός εκ των καλύτερων όλων των εποχών στην middleweight κατηγορία Robert Whittaker, που ψάχνει τη νίκη ίσως για μια τελευταία ευκαιρία τίτλου, με τον νέο στο UFC Ikram Aliskerov, έναν πολύ επικίνδυνο μαχητή, ο οποίος έχει 2-0 στη διοργάνωση με ισάριθμα τελειώματα πολύ νωρίς στον πρώτο γύρο. Ο Aliskerov ήρθε να σώσει την κάρτα μετά την απόσυρση του Khamzat Chimaev και θα μας προσφέρει σίγουρα έναν όμορφο αγώνα. 

Co-main event της βραδιάς θα είναι ένας Ρωσικός εμφύλιος, ανάμεσα σε δύο τρομακτικούς Heavyweight fighters. Ο λόγος για τον Alexander Volkov που τον τελευταίο καιρό δείχνει να περνάει τα δεύτερα prime του και για τον Sergei Pavlovic, έναν απ' τους πιο τρομακτικούς μαχητές που έχουμε δει ποτέ, με απίστευτο KO power, που έχει απ' τους μικρότερους χρόνους αγώνα σε μέσο όρο. Πριν από αυτούς, ο γνωστός σε όλους Kelvin Gastelum θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Daniel Rodriguez, σε μια προσπάθεια και των δύο να σώσουν την καριέρα τους. Εδώ να τονιστεί ότι ο Gastelum για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο αντιεπαγγελματιας είναι, δηλώνοντας πως δεν είναι εφικτό να πιάσει τα κιλά λίγες μέρες μόλις πριν τον αγώνα και έτσι ο αγώνας να μεταφέρεται από τη welterweight στη middleweight κατηγορία.

Ένας ακόμη μαχητής που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον έχει την τιμητική του στην main card. Ο λόγος για τον "μονόφθαλμο" Sharabputin Magomedsharipov, έναν Νταγκεστάνο που παραδόξως δεν ξέρει να παλεύει αλλά έχει υπάρξει πρωταθλητής στο kick boxing. Ο Ρώσος μαχητής είδε τελευταία στιγμή τον αντίπαλό του να αποσύρεται και να έρχεται στον αγώνα ο Antonio Trócoli, που επρόκειτο να αγωνιστεί την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά εν τέλει δεν έγινε και θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο του στη διοργάνωση. Την main card θα κλείσει ο σούπερ θεαματικός αλλά καθόλου σοβαρός Johnny Walker, που προέρχεται από άσχημο ΚΟ από τον Magomrd Ankalaev.  O Walker θα αντιμετωπίσει έναν μαχητή που είναι ή του ύψους ή του βάθους, τον Volkan Oezdemir, που αναμφίβολα έχει απίστευτο ταλέντο.

Στην preliminary card θα δούμε τον Jared Gordon να αντιμετωπίζει τον πολύ καλό Nasrat Haqparast, τον Muhammad Naimov που έχει ρεκόρ 3-0 στο UFC να υποδέχεται στην διοργάνωση έναν πολύ ελπιδοφόρο μαχητή, τον Felipe Lima, τον Muin Gafurov που ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση καθώς έχει ρεκόρ 0-2 και βρίσκεται με ενάμιση πόδι εκτός του UFC να αντιμετωπίζει τον Κορεάτη Kyung Ho Kang, που έχει αρκετή εμπειρία στο UFC με καλές νικες, τον αήττητο Magomed Gadzhiyasulov που είναι εξαιρετικός striker να αντιμετωπίζει τον σούπερ επικίνδυνο αλλά απρόσεκτο Brendson Ribeiro και τους Ασιάτες Long Xiao και Chang Ho Lee, οι οποίοι ανοίγουν το event στον ίσως πιο αμφίρροπο αγώνα της βραδιάς. Για το τέλος άφησα έναν αγώνα που βρίσκεται στη μέση της preliminary card, αλλά κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν είναι στη main card.  Ο Ρώσος Rinat Fakhredinov, που προέρχεται από μία μάλλον άδικη γι αυτόν ισοπαλία, θα αντιμετωπίσει έναν απ' τους πιο σκληρούς μαχητές της welterweight κατηγορίας, τον 39χρονο Δανό Nicolas Dalby, που πρόσφατα διέλυσε τον αήττητο και με τεράστιο hype Gabriel Bonfim, μπροστα στο κοινό του στη Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου