Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο θρυλικός προπονητής Javier Mendez αναρωτιέται για τις δηλώσεις του Dvalishvilli

 

Ο Javier Mendez δηλώνει προβληματισμένος για τον λόγο που ο Merab Dvalishvili αποφεύγει να αντιμετωπίσει τον Umar Nurmagomedov.

Ο Dvalishvili (18-4 MMA, 11-2 UFC) πήρε τον τίτλο στην κατηγορία bantamweight με μια εντυπωσιακή νίκη επί του Sean O'Malley στο UFC 306, το οποίο ήταν το κύριο γεγονός το περασμένο Σάββατο στη Sphere, στο Λας Βέγκας. Στη συνέντευξη μετά τον αγώνα, ο Dvalishvili δήλωσε πως θεωρεί ότι ο Deiveson Figueiredo αξίζει περισσότερο να είναι ο επόμενος διεκδικητής από τον Nurmagomedov.

Ο Mendez, αν και δεν θέλει να υπονοήσει ότι ο Dvalishvili φοβάται τον Nurmagomedov (18-0 MMA, 6-0 UFC), υποστηρίζει πως ο Dvalishvili θα πρέπει να δεχτεί να αγωνιστεί με όποιον του υποδείξει το UFC ως τον νούμερο ένα διεκδικητή.

«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να πει ότι κάποιος άλλος αξίζει περισσότερο, όταν οι κατατάξεις έχουν τον Umar στο νούμερο 2», ανέφερε ο Mendez στο Submission Radio. «Το UFC είχε υποσχεθεί ότι ο νικητής του αγώνα μεταξύ Sandhagen και Umar θα πάρει την επόμενη ευκαιρία για τον τίτλο. Το UFC τηρεί αυτή την υπόσχεση, και αυτό προσπαθούν να οργανώσουν.

«Γιατί ο Merab προσπαθεί να τον αποφύγει – δεν ξέρω αν το κάνει ή όχι. Είναι περίεργο. Εγώ λέω στους μαχητές μου ότι, όταν είσαι πρωταθλητής, απλά προετοιμάζεσαι να πολεμήσεις όποιον σου βάλουν μπροστά σου. Αν δεν είσαι πραγματικός πρωταθλητής, τότε διάλεξε τους αντιπάλους σου. Αλλά αν είσαι πραγματικός πρωταθλητής, πολεμάς όποιον σου φέρουν. Το μόνο που θα πρέπει να επιλέγεις είναι οι ημερομηνίες.»

Ο Mendez παραδέχεται πως αρχικά ήθελε ο Nurmagomedov να αντιμετωπίσει τον O'Malley για τον τίτλο μιας και είναι μεγαλύτερος σταρ απ' τον Γεωργιανο μαχητή, πιστεύοντας παράλληλα πως ο Nurmagomedov θα είχε κάνει περισσότερη ζημιά στο έδαφος από ό,τι ο Dvalishvili.

«Θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά,» είπε ο Mendez. «Στο έδαφος, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον O’Malley, αλλά ο Umar πιθανόν θα τον είχε τελειώσει, αν είχε καταφέρει να τον ρίξει στο έδαφος. Με βάση αυτά που είδα, πιστεύω ότι αν ο Umar ήταν σε αυτήν τη θέση, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να υποτάξει τον O'Malley από ό,τι ο Merab.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου